top of page

Donatie-reis-en-activiteiten verslag Januari 2020

We waren aangenaam verrast toen we onze Joost Zweegers muziekschool bezochten. Een 30 tal gevorderde en beginnende leerlingen lieten het beste van zich horen.

We hadden hier in de loop van vorig jaar nog een 27 tal gitaren bijgekocht, dit mede dankzij de steun van de stad Hasselt.

Ook de leerlingen van de pianoklas doen het goed.

In het naaiatelier worden de uniformpjes voor de kinderen van de school gemaakt. Hierdoor kunnen ze wat geld recupereren om stof en ander materiaal te kopen.

De computerlessen hebben ook veel succes. Hier hebben we nog een zestal laptops en toetsenborden bijgekocht. De leerlingen studeerden per twee aan één laptop ,wat helemaal niet praktisch is. Ook software programma's zoals Word, Excel, Photoshop en sketchup ,Office ,en verschillende muziek programma's hebben we bijgekocht.

Ons Myittamon weeshuis in Yangon dat we vanaf het begin steunde kan nu volledig op zichzelf functioneren. Zij hebben inkomsten van het kweken en verkopen van groenten en fruit en hierdoor hebben ze onze steun zo goed als niet meer nodig.

Het Daki San Kar Ye Weeshuis in Yangon is ook op goede weg. Zij hebben geen plaats om groenten en fruit te kweken omdat ze in de stad liggen. Dus hier geven we elk jaar een donatie voor droge voeding zodat ze minder moeten gaan bedelen en dus meer tijd hebben om te studeren. Voor al de rest zijn ze hier zelfbedruipend.

Het Daw Issariya Nyarni weeshuis in Yangon is in volle expansie. We waren blij te zien dat de klaslokalen, de eetplaats en ontspanningsruimte helemaal klaar en af zijn. We hebben ons nu op de keuken toegelegd.

Deze zal in de loop van de volgende maanden klaar zijn. Zij hadden ook nog medicatie, slippers, tandenborstels en tandpasta, zeep, maandverbrand en droge voeding nodig.

De batterij van de zonnepanelen die we enkele jaren geleden gegeven hadden moest vervangen worden. Hier geven we elk jaar ook 25 dollar per leerkracht per maand bij hun loon ,ze kunnen er anders niet van leven .

Uiteindelijk zijn we bij het Mankin No 2 weeshuis in Yangon beland. Hier waren dit jaar 66 baby's. Door het grote aantal baby's hadden ze te weinig vrijwilligers. Normaal is dat één vrijwilliger voor 3 baby's, nu één vrijwilliger voor 5 baby's. Ook hier hebben we het salaris voor de vrijwilligers gegeven en ook babyvoeding aangekocht.

De brillen die we vanuit België hadden verzameld hadden we bij een plaatselijk optieker , waar we jaarlijks mee samen werken , binnengebracht. Hier kunnen de mensen 2 dagen per week hun ogen laten testen en ontvangen ze een gratis bril.

De oude hoorapparaten die we in België inzamelen geven we altijd aan Dr. KYi Kyi. Zij geeft deze in het ziekenhuis aan de arme patiënten die zich het nooit zouden kunnen veroorloven.

Zij werkt ook samen met 2 Belgische chirurgen van Hasselt nl. Dr. Jasper Verguts en Guy Orye die in Myanmar jaarlijks menig operaties uitvoeren.

Samen met Dr. Nay hebben we al één klaslokaal in de sloppenwijken geopend. Het eerste van de vier die we dit jaar gaan realiseren. Foto's en verslag volgen.

In het dorp van Father Joseph in Hteeling state waar we vorig jaar een waterput hebben geopend voor een gans dorp, dankzij de steun van de Salvatorianen , hebben we dit jaar geholpen om voor 100 huizen electriciteit te voorzien. Hier zullen in het verloop van het jaar foto's en een verslag volgen. Hier is het nl altijd. vroeg donker en hierdoor kunnen de kinderen dan' s avonds langer studeren.

We zijn enorm dankbaar dat we door jullie steun veel kinderen kunnen helpen en dankzij deze steun een menswaardige educatie krijgen waardoor ze ooit zelfstandig kunnen zijn en in hun eisen onderhoud en dat van hun gezin kunnen zorgen.


bottom of page